Gastenboek - pagina 4 van 5


Welkom op mijn gastenboek


Klik hier om terug naar de website te gaan
Totaal aantal berichten: 100

jeanet

04-12-2007, 23:33:49


Hallo Rufus en baasjes,

gefeliciteerd met je 1ste verjaardag , jullie hebben een hele mooie site gemaakt !! waar het eerste jaar van rufus goed te volgen is. leuk voor ons om te zien wat ons nog te wachten staat . volgende week woensdag mogen wij onze nieuwe aanwinst ; mika mellow ophalen . (kruising heidewachtel/engelse springer) we hopen er net zoveel plezier van te hebben als dat we op jullie site hebben gezien.

Hartelijke groet ,
Fam. van den Berg.
Delfzijl


Reactie van de webmaster:

Vandaag hebben jullie er dus een huisgenoot - met een mooie naam - bij. Ook dat is een felicitatie waard. Veel plezier met Mika Mellow en geniet er vooral van!

Yoes

03-12-2007, 16:15:27


gefeliciteerd met je 1ste verjaardag geniet er maar van, vanaf morgen ben je puppy-af en moet je je als een volwassen hond gaan gedragen. Voor de baasjes van Rufus ook een felicitatie want Rufus heeft zo te lezen en te zien op de site een heerlijk 1ste levensjaar gehad. Van Yoes en Lissy en Rianne


Reactie van de webmaster:

Dank je wel en genieten doe ik echt wel, jarig of niet. Dat puppy-af zijn vind ik minder leuk, maar dat schijnt er bij te horen!

Ellen en Caico

03-12-2007, 11:33:35


Hallo Rufus, Gefeliciteerd met je 1 ste verjaardag jongen.
Stevige poot van je vader Caico.


Reactie van de webmaster:

Dank je wel, ook leuk dat jullie een felicitatie op het prikbord van de Heidewachtel startpagina hebben gezet!!Rutger

03-12-2007, 10:09:58


Gefeliciteerd Rufus!! 1 jaar jippie


Reactie van de webmaster:

Dat wordt feesten over een tijdje als we elkaar weer zien!

jos bakker

17-11-2007, 21:19:11


heey ron,

een super site komen er nog meer filmpjes wij krijgen ook een heidewachtel me vader gaat hem ook gebruiken voor je het jagen.. maar we hebben er erg veel zin in met ze allen..ondanks dat ie maar 1 baas krijgt dat vertelde me pa hij struint het internet sites af over informatie dus zodoende ook die van u toevallig..ga zo door wij hebben met ze alle om de computer gezeten om de filpies en fotos te bekijken..

groetjes,

jos bakker en de rest van de fam


Reactie van de webmaster:

Hallo Jos,

Leuk dat jullie de site van Rufus bekijken! Duurt het nog lang voordat jullie een Heidewachtel hebben? En er komen zeker nog wel filmpjes en foto´s bij. Ik weet niet of we ooit met Rufus zullen jagen. Ik volg de cursus omdat ik heel graag met zijn jachtinstinct om wil kunnen gaan, zonder dat instinct te onderdrukken. En voorlopig kan ik dat nog niet zo goed, maar dat zal vast nog wel eens lukken!

Saskia van Opstal

14-11-2007, 11:43:07


Hallo Rufus,

Wat was het een bijzonder wederzien vanmorgen bij de apporteercursus van Multidog.
Zie je wel ik wist dat jij mijn broer was. Maar jij bent ook wel een boefje, hoor.

Tot volgende week weer!
Honden groetjes van broer Diever Flip van die Hage tot Gouwe


Reactie van de webmaster:

Wat een toeval. Wel heel erg leuk om Flip te ontmoeten en te zien! Je noemt Rufus een boefje, zeg maar gerust boef zonder dat ´je´ er achter. De afgelopen week is ie weer behoorlijk bezig geweest. Hopelijk is hij volgende week weer wat in zijn gewone doen.

Volgende week een fototoestel mee!

Kim, http://kimvanraalten.hyves.nl/

08-11-2007, 21:57:02


Hallo achteroom Ron!

Was -nadat ik Judith op hyves had gevonden- even verder gaan googelen en kwam op deze site! leuk om te zien waar jullie nu 'mee bezig' zijn: hawaii, hondje, dochter in Boston...?!!

Ik heb de site gelijk even doorgegeven thuis. Mijn moeder is veel met fotografie bezig en vind de foto's van Hawaii vast heel mooi! :-)


Groetjes!

(Achernichtje) Kim.Reactie van de webmaster:

Ha Kim!

Leuk om van je te horen, dat is al een lange tijd geleden! We zijn inderdaad met een boel dingen druk bezig. Behalve je nichten en je neef, die de rare gewoonte hebben om regelmatig op allerlei plekken op deze aardbol te vertoeven slokt ook Rufus, onze Heidewachtel, veel tijd op. Maar daar hebben we heel veel plezier in. We hebben van Rufus ook een boel fotomateriaal, dus Annet kan d´r hart ophalen. Er staat trouwens nog veel op stapel om op de site te plaatsen, maar dat kan nog wel een hele tijd duren.


rianne

26-10-2007, 19:30:58


Dat corrigeren met je hand doe ik natuurlijk alleen als je hond netjes moet volgen;als de hond aan het werk is. Met gewoon uitlaten en zo dan mag hij van mij gerust snuffelen. Anders denk ik inderdaad dat je wel wat jachtinstinkt onderdrukt want straks als hij sleepspoor moet gaan zoeken is de reukzin hard nodig. Het is altijd moeilijk om percies uit te leggen wat je bedoelt daarom is advies geven eigenlijk ook iets voor vakmensen wat ik dus echt niet ben. Ik geef alleen aan wat bij mij en Yoes is geadviseerd en deze keer hielp het bij ons. Prettig weekend en succes met de cursus groetjes rianne van loon


Reactie van de webmaster:

Ja, dat begrijp ik. Tijdens het wandelen zou dat geen doen zijn. Rufus heeft een twee meter lange riem en hij mag zich vrij bewegen zolang die riem maar niet strak komt te staan. Hij houdt zich daar altijd goed aan. Enkel de afgelopen week schiet hij zo heen en weer, dat ik de riem inkort tot één meter. Bij het volgen op de apporteercursus en hetzelfde houd ik aan bij de gehoorzaamheidscursus dan moet hij met zijn kop aan mijn knie lopen. De afgelopen twee keer tijdens de cursus was het werkelijk hopeloos. Een invallende instructeur zou het wel even voordoen, maar kreeg ook geen vat op hem. Rufus vond het wel gezellig dat de goede man meeliep, maar daar hield het dan wel zo´n beetje mee op.
Maar we geven de moed niet op en blijven stug volhouden. Thuis is Rufus verschrikkelijk lief, rustig en aanhankelijk, dus dat maakt heel veel goed. Alleen hoop ik dat het geen jaren gaat duren voordat ie het opbrengt dat gedrag ook buiten zijn eigen omgeving te laten zien!

Rianne en Yoes

26-10-2007, 12:33:50


Wat is het toch een heerlijke boef die Rufus. Yoes heeft ook weleens van die kuren dan jeukt zijn halsband ineens als hij een commando krijgt. Dat vervelende gesnuffel; wat mij bij Yoes is aangeraden en wat ook bij hem helpt is, steeds als onder het volgen die neus naar beneden gaat je hand eronder leggen en de neus omhoog doen en nee zeggen. Dit dus stug volhouden en dan heb je na een tijd resultaat.Ik ben weer op de gg 3 cursus gegaan, Yoes genoot en moest natuurlijk van 3 maanden luchtjes inhalen, ik met mijn hand onder die neus en jawel na enkele keren wist Yoes het weer en was het afgelopen. Het loopt natuurlijk voor geen meter en is erg intensief maar bij ons helpt het. Verder is jullie site erg leuk om te lezen en is Rufus een prachtige hw om te zien.


Reactie van de webmaster:

Hallo Rianne & Yoes,
Bedankt voor de tip, ga het zeker uitproberen! Momenteel ben ik ijzeren heinerig bezig steeds een andere kant op te lopen als Rufus weer uitgebreid snuffelt. Ik hoop in ieder geval dat ik zijn reukzin niet al teveel onderdruk.

christina, http://www.noafilm.be

24-10-2007, 15:06:25


Mooie hond, ik vind het een leuk ras.
Ben hier toevallig terecht gekomen en ik heb heen konijn dat Rufus heet

Ellen en Caico

17-10-2007, 10:48:07


hoi Ron en Lia en Rufus natuurlijk,
De trainster van Caico, zie altijd dat tijdens de pubertijd, de best getraainde honden, de grootste klieren worden, dus het komt wel weer goed!!
Wij gaan zondag op "kraamvisite " bij Dieke en haar 2 pups, waar Caico de vader van is.
Ben beneuwd,
groetjes Ellen en Michel en Caico


Reactie van de webmaster:

Hallo Ellen, Michel en Caico,
Die boodschap hebben wij ook al meegekregen. Je moet de eerste twee jaar weliswaar wel werken aan het onder appèl brengen van je hond, maar zeker bij Heidewachtels is echte appèltraining pas vanaf het tweede jaar van toepassing. Het allerbelangrijkste is de relatie die je met je hond opbouwt. En wat dat betreft zit het tussen Rufus en ons wel snor!
Caico (en jullie) hebben het er maar druk mee!

Riena

05-10-2007, 12:57:20


Ik ben wel benieuwd welk appartement jullie hebben gehad in Méribel-Mottaret, want ik zoek een wintersportplek samen met onze heidewachtel


Reactie van de webmaster:

Hallo Riena,

We hadden al een appartement geboekt voordat Rufus geboren was. Het enige wat we gedaan hebben is geïnformeerd of er honden toegestaan zijn. Wij boeken altijd bij Agence La Saulire:
http://www.meribel.net/hebergement.asp?t=appart&c=&l=&id=33&saison=20081&langue=fr

Martin & Rivka

18-09-2007, 11:00:41


Hoi Ron,

nou Tyca is inmiddels 2 1/2 week in huis en wat is het een fantastische hond. Hard werken maar inmiddels compleet gewent, slaapt nu 1 1/2 week beneden en we mogen niet klagen zonder wanklank. De dingen waar we tegen aan lopen kunnen we leuk spiegelen aan jou verhaal. Maw we kijken regelmatig om te kijken of dingen herkenbaar zijn.

Groetjes, Martin en Rivka


Reactie van de webmaster:

Leuk om te horen! In het begin hebben we al afgezien, omdat Rufus ´s ochtends al om 6 uur wakkeer was en dan ging piepen of blaffen. Gelukkig is dat vanzelf overgegaan. Nu slaapt hij makkelijk door, soms als wij al beneden zijn heeft hij nog geen zin om uit de bench te komen. Veel plezier met Tyca!

Ellen en Caico

11-09-2007, 16:15:10


Hallo
Ron, Lia en Rufus,
Wat werken jullie weer hard !
Wat je verteld over de apporteer cursus, dummy los vast volgen enz enz kan Rufus nu toch makkelijk aan !
het zal de ene keer beter gaan dan de andere, maar jullie oefenen zo vaak, dat lukt best wel. wil je ons even mailen?? ik ben jullie e-mail adres kwijt.
Groetjes Ellen Michel en Caico.

Martin & Rivka

07-08-2007, 13:41:44


Goedemiddag Ron,
Wij genieten van de verhalen die je tot nu toe geschreven hebt. We leren er ook veeel van. Zelf krijgen wij 1 september a.s. een heidewachtel pup (van Jaap; Oldenhoven's).
Blijf schrijven!
Vriendelijke groeten, Martin en Rivka


Reactie van de webmaster:

Dag Martin en Rivka,

Leuk dat jullie binnenkort ook een Heidewachtel krijgen. De pups van Ceska en Dieter zien er prachtig uit, net als de ouders zelf trouwens. Ik vond de 7 weken wachten voor we Rufus in huis hadden maar heel traag verlopen! Jullie zullen zeker veel plezier hebben aan de pup, en ook veel werk. Maar dat is het dubbel en dwars waard, het zijn zulke lieve en aanhankelijk honden en gelijkertijd eigenwijs en buiten verschrikkelijk actief. Ik hoor graag te zijner tijd hoe het met jullie pup gaat!

Groetjes,

Ron

rianne van loon

02-08-2007, 09:59:52


Hier weer een berichtje van Rianne en Lissy Volgens mij kun je best met een hond gehoorzaamheid en jacht doen ik heb dat nl. met onze heidewachtel Useless ook gedaan nl. gg1 gg2 en met gg3 ben ik nog bezig. Ik deed op dinsdag jachtcursus en op woensdag gehoorzaamheid. De jachtcursus was maar met 3 honden en was heerlijk om te doen. Op de jachtcursus had ik veel gemak van de gg3 cursus omdat sommige commando's toch ongeveer hetzelfde zijn en bij de gg3 mocht ik ze dan aanpassen.Zoals 3 mn. afliggen uit zicht, het volgen aangelijnt en los, het sorteren (zoeken) Yoes deed het fantastisch. Nu doen we even niets omdat Yoes erg dominant is en ik nog zit te denken of ik hem daarvoor wil laten castreren of toch maar niet. Na de vakanties wil ik weer beginnen. Dominant of niet. Yoes is de cursusnaam en roepnaam van Useless. Lissy is onze dochter van 19 en ik ben het baasje Rianne. Jullie site over Rufus is geweldig om te lezen en te bekijken, soms zitten Lissy en ik te lachen bij de filmpjes en herkennen de streken van onze Yoes erin. Die is in maart 3 geworden en soms nog net een puppy ook hij vind knuffelen heerlijk en wil nog best eens op schoot. Binnen een rustige schat en buiten een wervelwind een heerlijk beest. Gtoetjes van Lissy en Rianne


Reactie van de webmaster:

Hallo Rianne, Lissy en natuurlijk Yoes,

Bedankt voor jullie tip. Ik ben nu aan het rondkijken welke jachttrainingen er bij ons in de buurt worden gegeven. Ik ben volstrekt geen expert op het gebied van Heidewachtels, maar dat zullen jullie vast al begrepen hebben. Ik ben wel al op verschillende plaatsen, zowel in boeken als op websites tegengekomen dat het castreren van Heidewachtels een dramatisch effect kan hebben op de vacht: het haar wordt langer en wolliger en de vacht ziet er minder fraai en glanzend uit. In ieder geval succes met de besluitvorming!

Moon, http://www.doggyshome.nl/phpbb/

11-07-2007, 10:48:50


Hoi Rufus
Wat een geweldig site heeft jullie baasje gemaakt . Vraag eens aan je baasje of hij/zij het leuk zou vinden de verhalen ook kwijt te kunnen op een hondenforum "Doggy's Home" (zie link)Het is daar vreselijk gezellig met diverse rassen. Dus vraag eens of ze zich willen voorstellen . Dan kunnen ze kennis maken met de andere leden en hun honden. Nou tot ziens op het forum.

Veel liefs Moon


Reactie van de webmaster:

Dag Moon,

Dank je wel voor je leuke reactie. Ik zal zeker eens kijken op het hondenforum. Ik denk niet dat ik de tijd zal vinden om daar ook nog verhalen op te zetten. Het bijhouden van de site van Rufus kost me al moeite genoeg om in te passen in mijn dagelijkse bezigheden!

Lissy&Rianne&Useless

26-06-2007, 11:35:04


Hoi,

Wij kwamen op jullie site uit, omdat wij zelf ook een heidewachtel hebben!
Wat een deugeniet is het zeg!
Hij lijkt wel een beetje op de onze, toen hij nog wat kleiner was!
Het zijn gave beesten toch?

Groetjes
Lissy en Rianne
& de hond; yoes (Useless)


Reactie van de webmaster:

Zeker geweten! Niet alleen ondeugend, actief en onderzoekend, maar ook verschrikkelijk lief!

kennel Ben's Vriend, http://www.bensvriend.tk

15-06-2007, 23:38:39


hé Rufus! wat ben jij een prachtige heidewachtel geworden!

blijf nog een poos groeien en dan kan je echt de hele wereld aan!

groeten van (oom) Floris, Fjurdy en de baasjes Gerda en Frido


Reactie van de webmaster:

Met die uitdaging ben ik druk bezig!!

Ron

15-06-2007, 21:51:46


Dag Riena,
Dank je wel voor de complimenten. Ik begrijp dat je of net een Heidewachtel hebt, of dat er eentje aan het komen is! Je zult er veel energie in steken, maar ook heel veel plezier voor terugkrijgen.
Wij hadden eerst een autobench met één schuine zijde met de maten 76x54x64cm. Tot de 5e maand voldeed deze, maar vanaf die tijd kon Rufus er niet meer rechtop in zitten. Voor kleine ritten is dat niet zo bezwaarlijk, maar we gaan een maand met hem op vakantie en moet hij er ook ´s nachts in verblijven en dan is het wel krap. We hebben er nu eentje van 92x63x74cm

Ook een gratis gastenboek? Klik hier
� 2017 Webhelpje.com