Gastenboek - pagina 3 van 5


Welkom op mijn gastenboek


Klik hier om terug naar de website te gaan
Totaal aantal berichten: 100

daphne

04-01-2009, 13:01:12


hey
dankjewel woord het antwoord dan zoek ik verder

doeidoei daphne

Ellen en Caico

03-12-2008, 11:53:19


Hoi Rufus,
Gefeliciteerd met je verjaardag jongen, twee jaar al weer.
Wist je dat jullie een "verjaardags kadootje "voor deze "oma " waren, jullie waren geboren op mijn 48 ste verjaardag. Daarom is deze dag ook goed te onthouden voor mij.

Groetjes Ellen en Caico


Reactie van de webmaster:

Hallo Ellen,

Jij dan ook gefeliciteerd, je hebt vandaag zelfs Sarah gezien! Vast een hele belevenis. Rufus heeft zijn verjaardag rustig gevierd met een nieuw bot om op te kluiven.

Wilma de Koning- van Rijn

09-11-2008, 11:04:09


Hi Ron en Lia,

even een berichtje van jullie "Hollandse" nichtje. Ik was eigenlijk je emailadres kwijt, maar met google kom je heel ver. Gisteren zijn wij bij Lex en Mariette geweest, was erg gezellig. Wat een schat van een hond is Rufus. Brengt weer een hoop leven in huis h, maar wel leuk. Laat eens wat van jullie horen, groetjes Wilma

Ellen en Caico

02-11-2008, 20:29:31


Hoi Ron, ik moest wel lachen hoor, om jouw omschrijving van de nestevaluatie, tja, het is nu eenmaal geen multi disiplinair overleg, De keurmeester zegt steeds tegen de schrijver wat hij van je hond vindt, die dat dan weer noteert.
Maar ik vind het toch wel een mooi rapport, en Rufus is gewoon een geweldige hond!!!

Groetjes Ellen en Caico.


Reactie van de webmaster:

Ja Ellen, ik ben wat allergisch voor zulke dingen en kan blijkbaar niet zo goed met kritiek omgaan. En dat Rufus een geweldige hond is, dat is zeker!

Rolf Verdel

30-10-2008, 20:31:21


hey hallo,

wat een leuke site hebben jullie zeg. Wij overwegen ook een heidewachtel te nemen, niet om te jagen ofzo maar gewoon als gezellige familleihond voor ons en de 2 kinderen (8 en 6). We lezen veel over het leuke karakter van de hond en ook over de vele beweging die hij nodig heeft. Wij zijn benieuwd hoe dat in de praktijk werkt. Hoevaak en hoelang moet je met de hond lopen. Kan de hond los lopen of moet hij altijd aan de lijn en hoe is de hond in huis? Hoop graag wat te horen.
groeten, Rolf


Reactie van de webmaster:

Hallo Rolf,

Ik ben geen deskundige op het gebied van honden, laat staan op het vlak van Heidewachtels. Heb er inmiddels wel veel over gelezen en natuurlijk mijn ervaring opgedaan met Rufus. Of dat doorgetrokken kan worden naar alle Heidewachtels dat betwijfel ik ten zeerste. Net als bij mensen zijn alle honden verschillend.
Ik heb je nog een mail gestuurd met wat van mijn ervaringen rond jouw vragen, maar hecht er maar niet al te veel waarde aan. Goede fokkers kunnen je veel betere informatie geven.

Ellen en Caico

27-10-2008, 15:42:28


Hallo Ron, wil je nog even je e-mail adres sturen, dan krijg je de foto's

Groetjes Ellen

Cathelijne

12-10-2008, 10:31:56


hallo,

wij hebben zelf ook een Heidewachtel van 3 maanden oud.
en we hebben genoten van jullie filmpjes,echt rufus is mooi!wij hebbel zelf ook een kat en die heeft hem vandaag nog een tik gegeven met zijn poot.

groetjes Cathelijne,Monique,Rob,Joep Koolen en Guus onze heidewachtel.Bergen op ZoomReactie van de webmaster:

Hallo Cathelijne,

Fijn om te lezen dat jullie de filmpjes leuk vinden. Ik geloof dat er ongeveer 25 filmpjes van Rufus op zijn website staan. Over twee maanden viert Rufus zijn tweede verjaardag. Wij zijn wel benieuwd hoe Guus eruit ziet!

groetjes,

Ron & Rufus

Ellen en Cacio

07-10-2008, 10:04:22


Hallo Ron, Lia en Rufus,
Leuk om weer wat van jullie te lezen en een filmpje te zien. Ik dacht dat wij zondag een zandhaas mee naar huis hadden genomen, maar als ik Rufus op het strand zie, kan het dus nog allemaal veel erger.Ik hoop jullie op de nestevaluatie te zien, om Rufus in het echt te kunnen bewonderen en hopelijk ook veel broertjes en zusjes uit het nest. Veel plezier met de training en tot ziens,
Groetjes Ellen en Caico


Reactie van de webmaster:

Hallo Ellen & Caico,
Ja, Rufus kan er wat van als hij op het strand of een modderig stuk veld is. Hij vindt het heerlijk om zich zo smerig mogelijk te maken.
Wij zijn ook heel benieuwd naar zijn broertjes en zusjes en natuurlijk ook naar zijn vader! We hebben Flip - een broertje van Rufus - al eens ontmoet tijdens een cursus. Het lijkt dan wel of ze weten dat ze familie van elkaar zijn.

Jaap en Els

29-09-2008, 23:16:07


Hoi familie,

Eindelijk een berichtje uit Waddinxveen. Hoe is het met jullie en met Rufus natuurlijk? Ben bezig om alles te lezen maar daar heb ik wel even tijd voor nodig.

groetjes Jaap en Els
Reactie van de webmaster:

Hallo Jaap & Els,
Als je echt alles wil lezen dan heb je inderdaad nogal wat tijd nodig! Rufus is al weer een stuk rustiger dan de laatste keer dat jullie hem gezien hebben.

Rianne

25-09-2008, 15:38:05


Hoi Rufus en baasjes, ik heb net jullie ervaringen met de jachtcursus gelezen en het is zo herkenbaar. Dat onrustige als de andere honden aan de beurt zijn. Ik zou je willen aanraden om dat meteen op te lossen (met hulp van de instructeur) want bij ons was dit de reden dat ik ben gestopt met de jachtcursus omdat ik van de 2 uur les 1.45u. liep te volgen en te trekken om Useless rustig te houden. Dat was vreselijk want het was heerlijk om de cursus te volgen. Useless deed wat er gevraagd werd in 1 keer in razend tempo en dan begon het volgen en rustig houden weer. Ik vind het nog steeds jammer maar als ik nu 2 uur tijd neem dan gaan we heerlijk wandelen en genieten weer. Ik wens jullie heel veel succes en plezier met de cursus.


Reactie van de webmaster:

Hallo Rianne,
Jammer dat je gestopt bent met de jachtcursus, hoewel ik me het best kan voorstellen. Ik zit er nu bovenop bij Rufus, bij het eerste signaal dat hij onrustig wordt grijp ik gelijk in. Soms werkt het, soms niet. We hebben samen heel veel plezier in de cursus!

Arianne Scheers

16-09-2008, 00:13:00


Wat een leuke site. Ik woon in Vlissingen en ben nog in afwachting van onze Heidewachtelpup. Je ziet ze niet vaak in de omgeving en was blij verrast deze site te ontdekken. Na alle (vaak negatieve) reakties op het nemen van een jachthond, hebben we besloten toch de sprong in het diepe te wagen. Ik ben zeer benieuwd hoe het gaat bevallen, heb ook gelukkig positieve reacties gehoord van jachthonden eigenaars inzake de zgn tomeloze energie en het weglopen buiten. Alles staat en valt met de opvoeding volgens hen. Wie weet kom ik je nog wel een keer tegen met Rufus.


Reactie van de webmaster:

Dag Arianne,

Zoals jij het omschrijft stonden wij er ook in. Op een of andere manier hadden we onze zinnen op een jachthond gezet en na hondenshows en wedstrijden bezocht te hebben, bleef voor ons de Heidewachtel over. We hebben er geen moment spijt van gehad. Rufus kost veel energie, inzet en doorzettingsvermogen, maar het is meer dan de moeite waard. We krijgen er enorm veel voor terug. Thuis is hij een uiterst rustige en makkelijke hond, buiten is hij vol levenslust en gaat hij graag op avontuur uit. JE zult straks vast veel plezier beleven aan je Heidewachtel!

Jacques

07-09-2008, 13:44:08


Beste Rufus en baasje,

Met veel bewondering heb ik jullie site doorgenomen. Sinds vele jaren zijn wij kattenliefhebbers. We hebben twee Burmezen. De laatste jaren spraken wij steeds meer over hoe het zou zijn om ook een hond te hebben. En jawel hoor, sinds 3 weken zjn wij in bezit van een Heidewachtel. Hij is vandaag 10 weken oud geworden. Het is een genot de ontwikkeling van de hond op de voet te volgen. Voor ons waren er nog een hoop vragen. Grotendeels werden die beantwoord door de fokker. Maar het lezen van de ontwikkeling van Rufus doet ons met genoegen naar de toekomst uitkijken. Het lezen van de ontwikkeling van Rufus in de eerste weken van zijn bestaan was een bron van herkenning. Een ding zagen wij echter niet terug. Namelijk, Oscar, onze Heidewachtel knotst meer dan regelmatig overal tegenaan met zijn kop. In eerste instantie dachten we dat hij niet goed kon zien. Maar het tegendeel is waar. Waarschijnlijk is hij zo geconcentreerd met de luchtjes bezig en het opsnuffelen daarvan, dat hij de hele wereld om zich heen vergeet. Dit leidt tot botsingen in huis met stoelpoten en tafelpoten, maar buiten ook met lantaarnpalen en andere obstakels.
Het is leuk om te lezen dat jullie niet ver van ons verkeren. Wat ik begrijp wonen jullie in Goes. Wij wonen in Zierikzee. Dus het geschrevene over de cursussen van Multidog in Dinteloord zijn voor ons ook een optie.
Wij starten op 14 september in ieder geval met de puppycursus. Die gaan wij volgen bij Laura Loeve in Noordwelle.
Verder hoop ik dezelfde volhardendheid en stijfkoppigheid op te kunnen brengen als jouw baasje Rufus.

Groet vanaf Schouwen

Jacques Schreinemacher en Oscar Kermel Jamal Kim von Beers Freunde


Reactie van de webmaster:

Dag Jacques en Oscar,

Allereerst proficiat met Oscar!
Wat betreft het overal tegen aanlopen, dat is bij Rufus nooit zo opgevallen. Alleen als hij uit zijn dak ging dan knalde hij overal tegen aan en stoorde hij zich aan geen enkel obstakel op zijn weg, met als gevolg dat hij tot 2x toe een blessure opliep. Het supergeconcentreerd snuffelen herken ik wel, soms merkte hij dan niet dat er honden vlak achter hem of naast hem liepen. Ik moet zeggen dat hij nu - maar je weet natuurlijk nooit voor hoe lang - aanzienlijk minder onbesuisd is. Rufus en ik zijn nu de trainingen op veschillende locaties aan het volgen. De eerste keer dat we weer zijn begonnen vond hij het geweldig!

groetjes en wie weet komen we elkaar nog wel eens ergens tegen!

Doggy's Home, http://www.doggyshome.nl

06-09-2008, 23:54:46


Hoi Rufus
Wat een geweldig site heeft jullie baasje gemaakt . Vraag eens aan je baasje of hij/zij het leuk zou vinden de verhalen ook kwijt te kunnen op een hondenforum "Doggy's Home" (zie link)Het is daar vreselijk gezellig met diverse rassen.Met elke maand een fotowedstrijd ect ect. Dus vraag eens of ze zich willen voorstellen . Dan kunnen ze kennis maken met de andere leden en hun honden. Nou tot ziens op het forum.Vind je doggy's home nou helemaal tegek . Vertel het dan ook aan al je vriendjes ,want iedereen is welkom

Veel liefs Moon


gerda, frido, fjurdy en floris, http://www.bensvriend.tk

14-07-2008, 21:46:36


hallo uit Doetinchem!
wat wordt Rufus een mooie kerel! echt een herkenbare heidewachtel, met z'n roots in Vlissingen....
Je verhalen zijn prachtig, zo herkenbaar. frustrerend op het moment als dat niet doet wat je wil, terwijl je weet dat hij best snapt wat je van 'm vraagt. en hij staat je uit te als je staat te roepen.
jaren gaan snel. hier kondigt zich een nieuwe generatie aan, waarvan we n pup (teefje) hopen te zien opgroeien.
we lezen het dagboek van Rufus dus maar (weer) eens van voren af aan!Reactie van de webmaster:

Hallo Doetinchem!

Tja, we hebben heel wat te stellen met onze kerel Rufus. Maar we hebben ook ontzettend veel plezier met hem, soms is hij zo aandoenlijk aanhankelijk en doet hij verschrikkelijk zijn best om alles goed te doen. Dus Fjurdi en Floris krijgen er een huisgenoot bij! Wordt het weer een nest van Fjurdi en Floris? Bij de nestevaluatie zag ik dat het vorige nest goed beoordeeld was. Leuk dat jullie het wedervaren van Rufus nog eens doornemen!

marion

07-04-2008, 17:12:54


hallo allemaal,ik ben sammy een heidewachtel van 1 jaar de verhalen van rufus zijn heeeeel herkenbaar en het valt voor mijn baasje niet altijd mee.tot 1jaar liep ik goed in het gereel mee,maar nu ruik ik zoveel dat ik niet meer los mag lopen. mijn baas hoopt dat er toch weer een stabiele periode gaat komen want dit kost wel erg veel energie


Reactie van de webmaster:

Ha Sammy!
Ook mijn baasje is niet altijd te spreken over de manier waarop ik af en toe bezig ben.De afgelopen 2 maanden gaat het gelukkig goed en mag ik heel vaak loslopen zolang er geen verkeer in de buurt is. Komen er wandelaars of fietsers aan dan moet ik heel dicht bij hem lopen. Komt er iemand met een hond aan, dan moet ik aan de lijn. Mijn baasje heeft het dan ook heel erg druk als hij met mij wandelt, hij moet de omgeving verschrikkelijk goed in de gaten houden!

Een stevige poot van
Rufus

Dushi

27-01-2008, 00:14:30


Hey makker Rufus,
Met veel plezier lees ik je dagboek.. In vele opzichten herken ik je..een echte heidewachtel. Ikzelf heb ook een super baasje die mij veel dingen heeft geleerd. Heelijk om samen te trainen en te werken. Naar de shows ga ik met het vrouwtje..en ook zij is happy met mij. Sinds 29 december ben ik ook op mijzelf (en Chelsey) apetrots..want wij hebben prachtige pups..ja wij zijn familie! Groetjes uit brugge


Reactie van de webmaster:

Hallo Dushi,

Ik ben al verschillende keren op de website van je baasje geweest en heb je daar al bewonderd. Het nest van Chelsey en jou ziet er prachtig uit gefeliciteerd!!
En wat dat trainen en werken betreft vraag ik me wel eens af wie nu wie iets leert!

Ellen en Caico

09-01-2008, 10:20:02


Hallo Ron,Lia en Rufus,

De beste wensen voor het nieuwe jaar!!
Ik zag dat jullie ook gaan fietsen met Rufus, Caico maakt zo ook heel wat kilometers. Caico heeft dan een tuig aan, daar gebruik ik een stevig tuig voor wat eigenlijk voor in de auto is( zijn ook niet zo duur) en dan zit hij met de ring van het tuig aan het koordje van de springer. zo komt het ook niet zo op zijn keel / hals aan. dan heeft hij zijn halsband met riem om die ik losjes in mijn hand houd, daarmee kan ik hem in bijzondere omstandigheden zelf wat bijsturen, misschien een idee!
Heel herkenbaar dat verhaal over afscheid nemen, wij hadden onze vorige hond Flip, was een "2e handsje" bij zijn baasje thuis opgehaald, ze verteld dat hij al vanaf s'morgens vroeg voor het raam zat te kijken, alsof hij wist dat dit de dag was dat we hem kwamen halen. Bij ons is het na de feestdagen ook weer stil in huis, de kinderen wonen nog wel thuis, maar de vriendjes zijn weer vertrokken, vanmorgen is de vriend van onze middelste dochter, weer naar Griekenland vertrokken, dikke tranen dus en het duurt nog zo lang tot de zomervakantie als je zo verliefd bent.
Nou groetjes van Ellen, Michel en Caico


Reactie van de webmaster:

Dabk jullie wel, en voor jullie natuurlijk hetzelfde toegewenst!
Sinds kort gebruiken we ook een tuigje voor het fietsen en voor in de auto. Tot nu toe gebruik ik tijdens het fietsen geen riem en halsband voor Rufus. Zeker de moeite waard om te proberen!
Nou, wens jullie middelste dochter maar veel sterkte. Tegenwoordig zijn de contactmogelijkheden via internet gelukkig heel goed. Wij maken ontzettend veel gebruik van Skype.

rianne

05-01-2008, 13:34:46


Om de rij compleet te maken; ik heb ook nog een man en een zoon. De paarden is eigenlijk 1 paard King en 1 pony Kissmyra we konden geen afscheid nemen van onze pony toen onze dochter te oud werd voor de ponyclub dus die mocht blijven. Ik ben erg benieuwd naar je stukje over de paarden omdat wij natuurlijk ook al wel een beetje ervaring met honden en paarden hebben. Onze Yoes mag nl.meestal mee op wedstrijd met het paard.groetjes rianne van loon

Rianne

03-01-2008, 15:35:35


De beste wensen voor de hele familie en Rufus en de poezen van: Yoes de hw, Mara de boerenfox, Snoopy de poes, King en Kissmyra de paarden. En van ons natuurlijk Lissy en Rianne (bij ons is geen enkel dier bang geweest van het vuurwerk) Yoes is natuurlijk schotvast maar de rest is ook niet echt onder de indruk. Zodat we nu weer vol goede moed aan het nieuwe jaar beginnen. Groetjes en een heel fijn 2008


Reactie van de webmaster:

Hallo Rianne, Lissy, Yoes, Mara, Snoopy, King en Kissmyra,

Een hele rij! Bedankt voor de nieuwjaarswensen en voor jullie allen natuurlijk hetzelfde toegewenst.
Wat leuk dat jullie ook paarden hebben. Toevallig heb ik gister een stukje geschreven over Rufus en paarden, het is nog niet gepubliceerd op de website maar zal er binnenkort wel op komen te staan.

Edward van den Berg

17-12-2007, 22:31:56


Hallo Baasjes van Rufus,

Het laatste berichtje in jullie gastenboek is ook van ons. Onze jonge pup "Mika" hebben we nu bijna een week bij ons en het is een heerlijk "springding". Qua zindelijkheid gaat het buitengewoon goed en over het 's nachts slapen in z'n bench (naast ons bed)hebben we eveneens geen klagen. Die kleine belhamel slaapt na een dag ravotten van 11 uur 's avonds tot 's ochtends 7 uur in een ruk door. Natuurlijk geweldig voor ons !! Buiten dat dit voorspoedig verloopt hebben toch een klein puntje van zorg en dat is de bench-training overdag. Er zullen momenten zijn in de toekomst waar we Mika alleen thuis willen laten in zijn bench. Volgens de literatuur - in de vele boeken die er zijn... - en onze eigen "oude ervaring" moet je dit langzaam opbouwen. We zijn hier dan ook al stapsgewijs mee bezig. Echter tot nu toe met wisselend succes. De jongeman vindt het maar niks dat het deurtje van z'n bench dicht gaat en maakt dit dan kenbaar door te piepen en om het nog meer kracht bij te zetten ook nog eens te blaffen. (hoog kef-gehalte). We proberen dan zo standvastig te zijn om pas het deurtje weer open te doen wanneer hij stil is... In theorie hoor je dit zo te doen, maar in de praktijk is het lastiger om te bepalen of je zelf wel standvastig genoeg bent om op termijn het gewenste resultaat (niet piepen en blaffen tijdens afwezigheid)te krijgen. We zijn heel erg benieuwd hoe Rufus dit bij jullie heeft ondergaan. Niet alleen hoe Rufus dit heeft ondergaan maar ook; "Hoe is jullie aanpak hierin geweest ? "

Ondanks dat wij ons realiseren dat dit geen vraagbaak is voor dit soort opvoedkundige problemen, hebben wij toch gemeend om de vraag maar "in te brengen". Dit om reden dat wij van mening waren dat dit ook zeker 1 van de opvoedkundige aspecten is geweest in het eerste levensjaar van Rufus.

Groet,
Baasjes van MIKA

ps. Jammer van het EG-examen. Succes de volgende keer. Belangrijk is in ieder geval dat hond en baas er plezier aan beleven....
Reactie van de webmaster:

Hallo!

Leuk om te horen over Mika. Dat is wel lekker dat ie zo lang slaapt s nachts. Tja en ik kan ook niet echt adviezen geven, mijn expertise ligt nu eenmaal niet op het terrein van honden. Sinds wij Rufus hebben lees ik wel veel over honden en verzamel ik een boel informatie. In het gedeelte 8-13 weken van mijn website schrijf ik er wel iets over. Ik zal binnenkort een mailtje sturen om onze ervaringen met jullie te delen
Ook een gratis gastenboek? Klik hier
� 2017 Webhelpje.com