Gastebook - pagina 1 van 10


Welkom op ut gastebook vaan Ut Mestreechter Steerke


Klik hier om terug naar de website te gaan
Totaal aantal berichten: 192

Carla Oldenburger, http://www.oldenburgers.nl

17-07-2017, 19:01:59


Mijn vraag is: Is het zeker dat Jean Gindra het park van Grande Suisse heeft ontworpen? Op uw site staat te lezen XIXd. Dat betekent dus 1875-1900. Maar toen was Gindra al dood. Hij overleed in 1868. Dat is dus het probleem. Wat is uw mening
Ik hoor graag nader. Carla Oldenburger, carla@Oldenburgers.nlReactie van de webmaster:

Beste carla, bedankt voor je bericht, Grande Suisse hoort bij Le Petite Suise en/of bij de Kanjel. Ik denk dat ik een tikfout heb begaan. Er moet staan 'De Engelse landschapstuin werd aangelegd naar een ontwerp van de Belgische landschapsarchitect Jean Gindra'. Bron wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/Mari%C3%ABnwaard#Tuin_La_Grande_Suisse onder hoofdstuk La Petite Suisse.
Bedankt ik zal de tekst zsm aanpassen.

Jos Notermans

07-07-2017, 18:24:39


Ik zie dat bij het item fort Willem twee door mij geschreven artikelen uit Trompetter/Maaspost zijn opgenomen. Dat is uiteraard prima, alleen heeft iemand bij het tweede artikel een foto van de hoofdgalerij met waterput van het fort Sint Pieter gezet. Eigen creativiteit is uiteraard prima, maar dan liever niet fout uitgevoerd en met mijn naam erbij.


Reactie van de webmaster:

Geachte heer Notermans, bedankt voor u bezoek. Ik heb de desbetreffende foto verwijderd, dank u voor u oplettendheid.

Gène

17-05-2017, 11:19:21


De eders kier weer fantastische foto's vaan eus sjpen stad Mestreech installer iech op mien door Slivvenhier gegeve hel sjijf. Zien dus neet te wisse......

Kerstin van Tiggelen, http://www.nidaa.nl

20-03-2017, 11:20:43


Goedendag, ik heb voor een wetenschappelijk onderzoek een vraag over het artikel over Weeskinderen/Vondelingen. Specifiek over de originele bron van de informatie over de twee katholieke weeshuizen aan Bonnefanten bleek 1 en Lenkulenstraat 12, en een protestants weeshuis aan de Lenculenstraat 33. Hartelijk dank.


Reactie van de webmaster:

Geachte mevr. Van Tiggelen,

U vraagt via het gastenboek op mijn website het volgende: Specifiek over de originele bron van de informatie over de twee katholieke weeshuizen aan Bonnefanten bleek 1 en Lenkulenstraat 12, en een protestants weeshuis aan de Lenculenstraat 33

De meeste info en bronvermelding kunt u mbt Lenculenstraat 33 vinden op de site Mestreech Online op de link, http://forum.mestreechonline.nl/forum/mestreech-maastricht/geschiedenis-maastricht/868-weeshuizen-in-maastricht
De prent is een bron van het RHCL, gebruikt in de mini-expo, en laat een wanhopige moeder zien die zojuist haar kind in de rol van het vondelingenhuis gedeponeerd.
Verder via https://www.rhcl.nl/files/9614/1838/4465/Gereformeerd_weeshuis.pdf


Martinus(Tini) van Oort

23-02-2017, 15:17:34


Over 't Dinghuis meldt de site: Vermelding in 1377 en 1402. Maar volgens Mestrom is het Dinghuis kort voor 1470 gebouwd ( Zie uurwerken en uurwerkmakers in Limburg pag. 21) De vermelding zou dan dus moeten slaan op de voorganger van het huidige Dinghuis. Stond dat op dezelfde plaats?


Reactie van de webmaster:

Beste Tini, bedankt voor je bericht inderdaad de vermelding 1377 betrof oa volgens wikipedia 'De eerste vermelding van den denchuys dateert uit 1399, maar in 1377 stond hier al het huis De Mayo (of De Mei)'. De Dinghuis is inderdaad 'pas' rond 1470 gebouwd.

Wieleke Clercx, http://www.viastory.com/

27-01-2017, 15:53:47


Beste heer en mevrouw,

Mijn naam is Wieleke Clercx. Ik ben werkzaam bij viaStory: een communicatiebureau in Maastricht. Een van onze klanten is Bakkerij de Bisschopsmolen. Sinds enige tijd hebben zij ook een Bed&Breakfast, daar willen we een podium geven aan de geschiedenis van de molen en van het Jekerkwartier.

Van mijn collega's bij de Bisschopsmolen heb ik begrepen dat er op uw site informatie over de geschiedenis staat van de molen/bakkerij. Daarvoor heb ik deze link door gekregen:
http://www.mestreechtersteerke.nl/paggebbisschopsmolen.html

Deze is echter niet werkzaam. Op de site zelf heb ik wel een link gevonden naar de Bisschopsmolen, die naar de website zelf verwijst. Ik ben echter wel echt op zoek naar de geschiedenis van de molen. Heeft u daar wellicht wat over liggen? Daar zouden we heel erg mee geholpen zijn!

Alvast hartelijk dank voor uw antwoord.Reactie van de webmaster:

Beste Wieleke,

De juiste link staat hieronder, je kunt ook gaan naar www.mestreechtersteerke.nl
Dan naar Mestreech – M Molens Maastricht en dan op de link van Bisschopsmolen klikken.
Of klik op onderstaande link..
http://www.mestreechtersteerke.nl/paggebbisschopsmolen.htm

Di t is de juiste link u heeft html daarom kwam u niet op de juiste pagina


Geesje Quodbach

22-11-2016, 11:23:21


Hoi wat een fantastische site!!! Geschiedenis heeft mij mijn leven altijd al geboeid .
Dank je wel!


Reactie van de webmaster:

Hallo Geesje,

bedankt voor je leuk berichtje, graag gedaan. kom gerust terug we blijven uitbreiden.

Sietske, http://www.sekswerkerfgoed.nl

14-11-2016, 09:59:46Beste mensen,

Ik ben redacteur van een site over geschiedenis van de prostitutie. Al zoekend naar informatie over prostitutie in Maastricht kwam ik op uw site. (Mijn complimenten trouwens). Ik heb een vraag aan de auteur (s) van het bericht over de geschiedenis van de (middeleeuwse) prostitutie in Maastricht. Hoe kan ik die het beste stellen?
Vriendelijke groeten


Reactie van de webmaster:

Hoi, bedankt voor je compliment. Net zoals zovele ben ik altijd afhankelijk van mensen, andere websites, boeken enz. enz. De door u aangevraagde informatie heb ik vooral verkregen van de blog van J Visser (alias voor Jo Vroomen) en is te vinden op zijn blog 'Helletocht naar de Grotten' de link hiervoor is https://helletocht.wordpress.com/2014/11/22/prostitutie-in-maastricht-in-vervlogen-eeuwen/ onderaan de pagina kunt u een berichtje achterlaten, Jo zal dan contact met u opnemen. Helaas heb ik geen mailadres van dhr. Vroomen.
Veel succes.

Aggie Janssen, http://www.miemestreech.nl

20-10-2016, 08:02:58


Hoi John, al vaak heb ik jouw site bezocht, maar nog nooit een bericht geschreven. Geweldig al die informatie die je hebt verzameld en vooral je foto's vind ik fantastisch.
CHAPEAU!!


Reactie van de webmaster:

Hoi Aggie, daankewel veu r't complemint.
Iech vin 't leuk middels dee site Mestreech te deile met aandere. De foto's maak iech zjus wie stiech puur es hobby, dat is in 'n stad es Us Mestreech neet lestig.

Bram demas

14-10-2016, 08:49:07


maastricht is een fantastische stad maar mestreechs is de 'ivm ongepast taalgebruik deze verwijderd' (verwijderd door webmaster)
kusjes yaser


Reactie van de webmaster:

Beste Bram, beetje vreemd, ieder zijn mening. Ik heb de tekst dan ook aangepast, want ik vind dit niet gepast om te laten staan in mijn Gastenboek.

Mat

17-09-2016, 14:17:42


Beste, heb eens in jullie verdwenen straten gekeken,maar daar klopt in borgharen en itteren geen jota van, mischien dat jullie dit kunnen oplossen.
groetjes Mat


Reactie van de webmaster:

Hallo Mat, bedankt voor je bericht, helaas kan ik dit niet oplossen. Het bestand met verdwenen straten heb ik gekregen via de Gemeente Maastricht. Ik zal er eens naar kijken, bedankt voor de melding.

H.J. Kolstee

15-09-2016, 09:10:10


Geachte heer, mevrouw,

Onze zoon heeft een aantal jaren met plezier in Maastricht gestudeerd en als aandenken willen we hem graag deze foto geven.
Zou het kunnen dat u mij de foto als een bestand stuurt zodat ik dat kan laten printen op fotopapier en dat ik vervolgens kan verlijmen op een plaat of in een lijst kan laten zetten.
Graag verneem ik ook wat de evt. kosten zijn.
In afwachting van uw hopelijk spoedige reactieReactie van de webmaster:

Geweldig om zulke mails te krijgen, het fotobestand in kwestie is dan ook reeds verstuurd en gezien de positieve reactie komt het cadeau in goede handen. Dus nu na een foto van mij in Zuid Afrika, nu ietsjes dichterbij in Hengelo.

Maurice Odekerken, http://www.odekerken.marebos.nl

27-08-2016, 09:51:32


Mooie pagina over de MABRO! http://www.mestreechtersteerke.nl/pag-mabro.htm
Mijn vader heeft nog met de MABRO samengewerkt. Ik heb de pagina toegevoegd aan onze site!Reactie van de webmaster:

Beste Maurice,
bedankt voor het toevoegen van mijn site als link bij jou mooie site over MAREBOS.

Hub Colson

02-06-2016, 07:49:20


Hallo
In jouw site Hertogsmolen – Ut Mestreechter Steerke verwijs je naar een akte van 15 juni 1819 dat Quirinus Schiepers de Hertogsmolen, gelegen Achter de Molens, gekocht zou hebben van P.M.J Lenaerts. Vervolgens zou Quirinus Schiepers de molen en woning doorverkocht hebben aan Willem Colson.

Weet je iets meer over die akte van 15 juni 1819? Wie is de notaris die de verkoopakte heeft opgemaakt?. En wanneer is de molen en woning doorverkocht aan Willem?

Ik ben geïnteresseerd omdat:
Quirinus Schiepers tweemaal gehuwd is geweest. Eerste huwelijk (1803-1816) met Cornelia Colson, dochter van mijn stamboomhouder in lijn Jacobus Colson.
Tweede huwelijk (1818-1874) met Agnes Colson, wederom een dochter van mijn stamboomhouder in lijn Jacobus Colson. Agnes Schiepers-Colson is in 1874 overleden overleden Achter de Molens nr. 2417 = nr. 1

Willem Colson is een zoon van mijn stamboomhouder in lijn Jacobus Colson. Hij was molenaar en koopman in granen en woonde tot zijn dood (1867) Achter de Molens nr. 2417 = nr. 1
Zijn zoon Henricus Hubertus was ook molenaar en koopman in granen woonde tot zijn dood (1882) Achter de Molens nr. 2417 = nr. 1
Een dochter van Willem Colson huwde met ene Clemens, welke familie in 1899 i.p.v. de Hertogsmolen als ruilobject de Clemens of Leeuwenmolen aan de Pieterstraat in bezit kreeg, Hoe?

met vriendelijke groet

Huub ColsonReactie van de webmaster:

Hallo Hub,

Helaas de info die op mijn site staat is alles wat ik heb kunnen vinden. Ik baseer mijn site vooral op de boeken die ik in mijn bezit heb zoals Historische Encyclopedie Maastricht, Ach Lieve Tijd, Maastricht Silhouet en nog een aantal.
Veel info verkrijg ik via de site mestreechonline en via Paul Berben. Waarschijnlijk zul je het eea kunnen terugvinden bij het Rijksarchief op de Pieterstraat. Ik vermoed dat de Hertogsmolen ‘ten prooi’ is gevallen van de stadsuitbreiding of nieuwbouw door de stad Maastricht.
Stel anders je vraag op het forum Mestreech Online, hier kun je gratis lid van worden.


opajam

02-05-2016, 21:00:20


De Mert en Batraove streke, bèste John zien vaan....OPAJAM.Geplaots oonder Veers.

Daank veur 'tplaotse.
OPAJAM


Reactie van de webmaster:

Beste 'OpaJam', netuurlik höb geer geliek, iech h"ob 't aongepas.
Doezend maol excuus.

Karel Kreutz

12-02-2016, 10:50:32


Beste heer / mevrouw

Ik zag in dit artikel http://www.mestreechtersteerke.nl/pagcafe_de_roeje_haon.htm
enkele foto's van de Roode Haen. Op dit moment schrijven wij aan een groot werk over de St. Pietersberg. Hoe kunnen wij aan scans van deze foto's komen.
Alvast heel hartelijk dank voor uw antwoord.


Reactie van de webmaster:

Geachte heer Kreutz,

Bedankt voor u bericht in mijn gastenboek.

De foto's die ik heb zijn helaas niet van de beste kwaliteit.
Ik zal de foto's naar u mailen.
Misschien dat u contact kunt opnemen met mestreechonline ?
http://forum.mestreechonline.nl/forum/mestreech-maastricht/mestreech-kort-klein/u-zoekt-wij-vinden/2793-roode-haan-of-roode-hen
Of anders een oproep plaatsen op de facebooksite de Bis vaan st.Pieter ?
https://www.facebook.com/groups/1490106434544001/

Groetjes en veel succes.

opajam

10-02-2016, 21:49:46


Chauvinis is euver en oet.

Peter

10-02-2016, 16:01:50


Naam: Peter

Emailadres:

Bericht: Vraag:

Chocolade Maastrichtse Sterretjes waar te koop?

melk

puur

groet,

Peter
Reactie van de webmaster:

Hoi Peter, geer höb de vraog gesteld via mien fotosite vaan en euver Mestreech, sjiek.

Veur antwoord op uuch vraog kint geer 't beste naor de volgende zaken goon/mailen of via webshop bestelle.

http://shop.blanchedael.nl/specialiteiten/chocolade-sterretjes-gemengd.html
en
http://www.verrukkelijklimburg.nl/Zoetwaren-c-15.html
en
http://www.dekiekoet.nl/

misschien ouch nog :

De Chauvinis  
Website
Routebeschrijving
Winkel
Adres: Achter Het Vleeshuis 42, 6211 GS Maastricht
Telefoon:043 321 2804 (website momenteel offline, ze goon namelik stoppe!)

Succes en smakelik..


Kelly Krijntjes

14-01-2016, 07:18:38


Beste Mr. Berben,
Ik zag op de site mestreechtersteerke.nl dat u verschillende leesplankjes ontworpen had. Nu heb ik een kleine vraag. Ik mag in het Centre Ceramique een kleine tentoonstelling organiseren over het Maastrichts dialect. Nu leek het me heel leuk om in die tentoonstelling ook aandacht te besteden de Maastrichtse leesplankjes. Heeft u een aantal plankjes die ik zou mogen lenen voor de tentoonstelling?
U krijgt ze uiteraard na de tentoonstelling terug.
Met vriendelijke groet,
Reactie van de webmaster:

Halo Kelly, ben wel niet Paul, maar ik heb je mail doorgestuurd naar Paul. Ik verheug me al op je tentoonstelling in het Centre Ceramique. Veel succes.

Heidi, https://www.facebook.com/leveninmaastricht/

13-11-2015, 15:21:21


Hallo John,

Wat een ontzettend leuke site. Vind je het goed als we af en toe eens iets delen van je verhalen op onze facebookpagina? Met bronvermelding uiteraard. Groet, Heidi


Reactie van de webmaster:

Hoi Heidi, netuurlik maag geer vaan mien site gebruuk make, gere zelfs.
Compliminte.
Ook een gratis gastenboek? Klik hier
� 2017 Webhelpje.com