Gastenboek - pagina 2 van 5


Welkom bij het gastenboek van Warmenhuizen in oude foto's.


Klik hier om terug naar de website te gaan
Totaal aantal berichten: 97

tinie mulder

24-01-2016, 14:13:55


wie bepaald een naam voor een dorp of hoe ontstaat het

Mart Nicolai

19-01-2016, 17:56:59


Bij het onderwerp "Sloten en proelen" hoofdstuk "sloten rond het dorp" vinden we een foto waar onder vermeld :1934.... maar waar is dit?
Ik denk wat herkent te hebben op een andere foto die in het hoofdstuk" Winterpret" zit!
N.l. de schuur op de achtergrond met de ramen vlak tegen de daklijst aan.
Volgens "Winterpret" betreft het hier de Molensloot!
Misschien een hint, deze waarneming, van een Ursemmer nota bene!

W. Dudink

29-12-2015, 21:14:42


Beste webbeheerder,

bij het uitzoeken van mijn stamboom kwam ik ook bij de familie quant uit via Neeltje Quant geboren 18-5-1811. Bedankt dat er al zo diep gezocht is in de historie, want niet alles is nog niet via documenten op internet te vinden. Helaas zit er volgens mij een foutje bij de vrouw van ari/arien jansz Quant. U heeft als achternaam van zijn vrouw Trijntje Simons Bruijn, maar volgens de site wiewaswie.nl is haar naam Trijntje Simons Weel.

Andre Visser Weesp, http://andrevisser1951.nl

16-12-2015, 18:08:20


Ik ben eigenaar van een door Kuiper in Schoorldam gebouwde Gillissenvlet van 9.70mtr. Is er iemand die mij kan helpen aan informatie over de werf, bestaat er nog iets van of bent u daar werkzaam gewest. Wij proberen de geschiedenis van onze boot kompleet te maken.

Peter Berkhout

04-09-2015, 01:33:58


Hi Ciska
Ik ben Peter Berkhout, zoon van Reinier en Marie Berkhout/Groot
Ik zit sinds 1973 in Canada en geniet van je website
Ik vind het prachtig om al die oude foto's te bekijken en het brengt veel herinneringen op
Helaas zag ik een klein foutje er in waar de trouw foto staat van mijn vader en moeder
Het staat onder de jaren 50-59. Zij zijn getrouwd op 1 Julie 1943
Hans is van 1944, ik ben van 1946, Marian van 1948, Adrie is van 1950 en Wil van 1952
Voor de rest vind ik het prachtig
Co Maarschalkerweerd

17-08-2015, 17:49:56


Mijn naam is co maarschalkerweerd, leeftijd 77 jaar, en zo'n 30 jaar (sinds 1984) een trouwe bezoeker van 't dorp Warmenmhuizen, op de 4e mei, t.g.v. de jaarlijkse dodenherdenking aldaar. Wij, mijn echtgenote Ank en ik deden dat, omdat schrijver dezes er in 1983 in was geslaagd een van de overlevenden van de Engelse bommenwerper op te sporen, de heer Thomas (Tom) C. Stanley uit Liverpool. Sindsdien is deze ex-oorlogsvlieger, samen met zijn zijn echtgenote Dorothy (Doris) Stanley-Hancocks elk jaar bij de jaarlijkse herdenking in Waterhuizen aanwezig geweest, totdat hij als gevolg van een ernstige ziekte de reis vanuit Engeland naar Nederland niet meer kon maken. Zijn laatste bezoek vond plaats in 1995. Gedurende zijn verblijf in ons land, waren hij en zijn echtgenote gedurende twee weken welkome gasten van mij en Ank in onze woning in Purmerend. In oktober 2000 is Tom Stanley uiteindelijk aan zijn ziekte (kanker) overleden. Zijn echtgenote Doris is na zijn dood nog een paar keer bij de herdenkingsplechtigheid te Warmenhuizen aanwezig geweest. Maar ook zij moest daar om gezondheidsredenen uiteindelijk mee stoppen. Wij beloofden haar dit te blijven doen, en haar te blijven vertegenwoordigen zolang zij leefde, niet wetende, dat Doris de gezegende leeftijd van 100 jaar zou bereiken. In 2013 is zij overleden. Vorig jaar, na exact 30 jaar hebben ook wij, mijn echtgenote en ik besloten niet meer bij de jaarlijkse herdenkingen aanwezig te zijn...
Bijna al die jaren waren wij,mijn echtgenote en ik alsook Tom en Doris Stanley op de 4e mei te gast bij Corrie en Bram Dekker-Quant. Het vliegtuig van Tom stortte destijds, in april 1942 neer ca. 800 meter achter hun woning. Daarbij kwamen vijf van de zeven inzittenden om het leven. Wij hebben Bram en Corrie gedurende deze jaren leren kennen als twee geweldig aardige, gastvrije en gezellige mensen. En zullen hen ons leven lang als zodanig blijven herinneren !Ellen Ofman - Lockx

09-05-2015, 12:46:08


Wat een prachtige site. Ik ben "import" en hoewel ik nu al 39 jaar in Warmenhuizen woon, zal ik altijd import blijven vrees ik.
Als ik verhalen hoor van vroeger dan moet ik altijd bijgepraat worden want ik weet natuurlijk niet wie Piet van Klaas van Trien van Gerrit is....... :-)
Ook is Warmenhuizen in de loop der jaren zoveel veranderd dat het echt heel erg leuk is om te zien hoe het dorp er vroeger uitzag. Een aanrader !

Mart Nicolai

02-05-2015, 20:09:19


De kinderschare op de foto van de schoolklas uit Schooreldam van omstreeks 1890 kan ik uitbreiden met 5 kinderen van de brugwachter welks huis zich om de hoek bevond.
Zo moet mijn opa er opstaan als twaalf jarige dus boven aan bij de grote jongens maar ook de latere postbode Atse van Warmenhuizen staat er tussen met zijn tweeling zusje Griet.
Die denk ik beide te zien staan, er van uitgaande dat ze bij elkaar zijn gaan staan.
Ik hoop dat ik de foto mag downlowden voor eigengebruik
Het komt weer heel dichtbij het verleden dank zij deze site
Mart Nicolai (achterkleinzoon van de brugwachter)


Gerrit Hartland, http://www.gerrit-hartland.com

28-04-2015, 22:07:27


Interessante web site. ik woonde in Schoorldam van 1939 tot 1953 aan de noordkant van de spoorbrug.
Ik heb een paar tekeningen en aquarellen van mijn herinneringen aan Schoorldam. Als U een email address heeft stuur het naar mij mijn address is gerrit.hartland@bigpond.com

zandvliet

12-04-2015, 19:15:24


Hi.
my names shmuel zandvliet.
I am looking for relativs of my grand-ma
Antje Koorn.
she is born in 1896 .her father was ---koorn and her
Mother was linked to van leeuwen.

Petra TAms

29-03-2015, 12:13:09


Ik ben geboren en getogen in Oostzaan. Een gebied waar vaarland heel gewoon was en nog is. Inmiddels zijn de vaarboeren die nog moesten eten van het vaarbedrijf verdwenen. Dus erg leuk om deze oude foto's van Warmenhuizen te zien. Het gebied waar ik nu zo'n 25 jaar woon. V.w.b. De veeteelt dus zeer vergelijkbaar met mijn geboortestreek.

andre stet

27-03-2015, 00:22:20


Mijn naam is andre stet (52) , zoon van dirk stet(80).
Mijn opa heette gerbrand stet(overleden) ,allen te heerhugowaard.Winny Pie

04-03-2015, 19:15:10


Wat leuk om mezelf terug te zien op een foto van de Meester Olthofschool, ik was toen net zes jaar.

jan groothuizen

27-02-2015, 15:02:34


mooie site kijk met veel plezier naar de fam ligthart daar is op het eind van zijn leven een oudoom van mij bij zijn dochter in gaan wonen hij heette dirk groothuizen ooit iets van gehoord?? groeten jan

Mart Nicolai

29-12-2014, 13:06:33


'Lands Welvaren die naam doet vermoeden dat men het er goed naar z'n zin had.
Zo liepen de honden onder de tafels terwijl men de lange stenen pijpen stopte en een struise waardin schonk uit een flinke kan de kroezen en bekers vol van de klandizie die zich luidruchtig vermaakte, anders heette het niet de gelagkamer.
En hoorde men daar binnen dan een scheepstoeter en vervolgens de brug wachter zijn antwoord dan keek men alle naar buiten door de hoge ramen om te zien wie er passeerde.
Men kende ze vast wel op de één of andere manier.
Hoe, vraag ik mij af, liepen de touwen die de vlotten van de brug heen en weer trokken daar over en weer.
Zij moeten op de bodem van het kanaal gelegen hebben omdat anders de schepen er last van konden hebben.
Werden ze met op de bodem gelegen katrollen daar gehouden? En de lier waar de touwen opgewonden zaten. Waar en hoe werd die bedient door een brugwachter die over de zestig was en nog steeds in functie afgaande op de foto waar hij poseert?
Misschien dat iemand hier, daar nog iets van meegekregen heeft.
Op het net kan ik er niets over vinden.
Grtn. Mart Nicolai


Mart Nicolaï

07-11-2014, 10:05:04


Wat ben ik blij dat er daar lang geleden een man was die het de moeite waard vond het gebeuren vast te leggen van de twee kruizende beurtvaarders die de vlotbrug passeren.


Mart Nicolai

12-10-2014, 16:34:51


Hier voor de derde maal in successie een reactie van mij.
Nu aangaande de laatst toegevoegde foto's van Schoorldam.
Het zijn prachtige beelden aan de hand waarvan ik bijna door het verleden heen kan wandelen.
Ook echter ben ik in de war gebracht aangaande de bebouwing van met name "'s Lands Welvaren".
Ik was in de veronderstelling dat dit op de Oostoever stond maar heb nu mijn twijfels?
Foto 1 van het hoofdstuk "Schoorldam , Vlotbrug" laat eenzelfde beeld zien van bebouwing maar, is dit toch de Oost oever of niet????
Los van dit al ben ik zeer gelukkig met die mooie beelden uit het verleden!

Mart Nicolaï

06-08-2014, 08:30:48


Mijn onuitsprekelijke dank aan deze site en wel omdat ik een reactie van een lezer van dit gastenboek mocht ontvangen die uitmondde in het verkrijgen van een afbeelding van mijn overgrootvader,n.l.de oude brugwachter van de vlotbrug te Schoorldam.
Veelvuldig heb ik mijzelf verweten zo weinig geïnteresseerd te zijn geweest in het verleden.
Nu,... het besef dat het te laat is.
Deze afbeelding maakt mij zeer gelukkig ik herken die man in heel zijn pose daar leunend op zijn brug voor de fotograaf.
Groeten Mart Nicolai.
Mart Nicolai

26-06-2014, 14:38:53


De geschiedenis van Picasso en de overigen kunstschilders die daar in Schoorldam bijéén kwamen in "Hollands Welvaren" is voor mij wel een zeer tot de verbeelding sprekend stukje geschiedenis.
Het is daar voor een artiest die Parijs verliet en het vervolgens daar twee maanden uithield, bepaald geen saaie gemeenschap geweest in mijn optiek.
Wel ben ik naar aanleiding hiervan bezig geweest alle werken van genoemden kunstschilders na te zoeken op een werkje van de vlotbrug te Schoorldam maar dat is te veel gevraagd geweest,ik heb niets kunnen vinden.
De stemming in Schoorldam was blijkbaar niet om nog iets op het doek te vereeuwigen.
Groeten Mart Nicolai. (achterkleinzoon van de brugwachter van de oude vlotbrug)

Hep Beetsma

21-06-2014, 18:42:45


Dag,

Kwam de naam tegen Arien Meijles. Dat is de vader van mijn opa Cornelis Meijles (zie foto 1904). Deze foto ken ik erg goed.
Hebben jullie nog meer verhalen rond dit gezin?

Ben benieuwd. Mail maar eens.

Hartelijke groet,
Hep Beetsma uit Sneek
Ook een gratis gastenboek? Klik hier
� 2017 Webhelpje.com