Gastenboek - pagina 1 van 5


Welkom bij het gastenboek van Warmenhuizen in oude foto's.


Klik hier om terug naar de website te gaan
Totaal aantal berichten: 97

j.voorthuijsen

31-10-2017, 18:12:32


Wie kan mij helpen aan de trouwdatum van Andries Pieter Wink en Elizabeth Neeltje Koorn ?
Ik zoek zelf de Wink stamboom uit

Ina Slot

31-10-2017, 09:07:34


Na een gesprek gister keek ik op deze mooie website. Ik vond twee schoolfoto's waar mijn vader Jaap Slot op staat. Dat is een cadeautje! Ze dateren uit 1920 en 1925. Ik lees veel bekende namen en verhalen komen weer boven.

Mart Nicolai

23-07-2017, 12:29:51


Uiteindelijk, hopende op een bevestiging op n van de vele veronderstellingen die in mijn hoofd zetelen aangaande de schoolfoto uit 1890 van de Schoorldamse lagereschool (zie Schoolfoto's / Schoorldam hier op de site) komt mijn fantasie n.a.l.v een bericht uit de kring van families van kermisklanten opnieuw tot leven.
Het bericht behelsde de mededeling dat deze families rond trokken met boten voordat dit met vrachtwagens gebeurde.
Nu vermoed ik dat de schoolfoto gemaakt is door n van de vaders van op de foto staande kinderen.
Die vader heeft zijn best gedaan ieder goed erop te krijgen.
En dat heeft aan de ernstige gezichten te zien wel even geduurd.
De jongen uiterst rechts met hoed compleet is denk ik duidelijk, behorend bij de fotograaf.
Hij zal op de kermissen ook mensen bijgestaan hebben zo zijn vader helpend.
De vele rijkelijk geklede meisjes tonen ook exotisch met hun grote oorhangers.
Ik vermoed dat er meerdere schepen van kermisklanten op de werf van Kuiper weer geteerd en gebreeuwd werden en zo de daarop wonende families langdurig in Schoorldam verbleven.
Het was daar zeker geen suffe bedoening aan de oever van het kanaal maar een knooppunt van werelden als u het mij vraagt.
Weet u ook iets , zou mooi zijn!
Mart Nicolai


Mart Nicolai

28-06-2017, 09:04:13


Hallo Jet ,het zou leuk zijn als van de schoolfoto van Schoorldam weer een kind bekend zou worden.
Ik bekijk alle foto's uit dit verre verleden met een wereld van veronderstellingen en mede door het vakmanschap van de fotograaf van deze foto zijn die makkelijk te maken.
Zoveel verschillen in gezichts uitdrukkingen en kleding details bijvoorbeeld, die de stemming en sfeer van dat moment vertellen.
Zelf heb ik de 5 kinderen van de brugwachter Nicolai er al uitgevist, ze steken jammer genoeg nog net niet hun vinger op als ik erom vraag wie of ze zijn.
En ook Diewertje heb ik op het oog daar in het groepje.
Zelf zag ik haar op het schilderij als een jonge vrouw van in de twintig, maar als haar geboorte jaar 1891 was was zij wel heel jong toen zij posseerde.
Het zal raadselachtig blijven en het zou alleen maar leuk zijn te weten dat zij in het groepje aanwezig is.
Ik weet eigenlijk heel veel over deze foto maar .... allemaal veronderstellingen, zoals over de drie kinderen met de grote strikken om.
Maar ook de kinderen met de rijk versierde kleding.
Mijn fantasie geeft daar allemaal antwoorden op.
Na nog gegoogeld te hebben kwam ik ook nog een andere Diewertje tegen geboren 1883 te Warmenhuizen, nichtjes naar ik (alweer) veronderstel.
Misschien heeft zij model gestaan voor onze Spaanse snoeshaan want voordat dat onze Picasso het nodige vertrouwen genoot zal hij zo ongetwijfeld ook genoemd zijn. Alweer een veronderstelling.
Tot zover maar weer, ik ben al aardig op hol geslagen.
Groetjes Mart Nicolai


Jet Quant

24-06-2017, 07:24:54


beste mijnheer Nicolai
De schoolfoto waar u het over heeft is van ongeveer 1890.
Dieuwertje de Geus is geboren in 1891. Zij was, toen deze schoolfoto werd genomen, dus nog een "baby" en kan er dus niet op staan volgens mij.

vriendelijke groet,

jet Quant

Mart Nicolai

23-06-2017, 14:43:35


Na nu,alweer enige tijd geleden,Ciske zo veel te vroeg de geschiedenis in ging, diezelfde geschiedenis die zij zo graag beschreef, hier nu van mij een vraag die ik oh, zo vreselijk graag hr nog gesteld zou hebben,richt ik mij nu tot de lezers dezes.

In weerwil van de diverse bolwerken van behoudendheid die de hollandse samenleving nog domineerden,legde Diewertje de Geus haar kleding over de stoel en poseerde voor Picasso.
Dat deze laatste enige maanden lang vertoefde in de Schoorldamse gemeenschap maakt duidelijk dat dynamiek en openheid hier kennelijk voorhanden was om zo lang aan de oever van het Noord-Hollands kanaal te verblijven.
Ik heb het dus over het Schoorldam van rond 1900!
Maar meer specifiek wil ik het hebben over de schoolfoto van plus minus 1890.
Behalve, de enige waarvan we zeker zijn, n.l. Grietje Greeuw van de Voorweg 5 uit Catrijp zijn daar ook nog 5 kinderen van de brugwachter Nicolai.
Maar de datum in aanmerking genomen kan het niet missen of ook onze nu meer bekende boven genoemde Diewertje de Geus staat hier ergens tussen dit zelfde groepje schoolkinderen.
Zie hier mijn vraag, wie weet of zij er op staat en waar!
Zie hiervoor het hoofdstuk "schoolfoto's" onder "Schoorldam".

Bvb dank voor uw inspanning!

Vriendelijke groet,Mart Nicolai achterkleizoon van brugwachter Atze Nicolai van de vlotbrug te Schoorldam
Jim Smit

08-05-2017, 19:20:40


Ik heb de kwartierstaat van de familie Smit destijds aangeleverd. Laat me weten welke informatie je nodig hebt. Groet Jim Smit. E-mail: Jim.smit@ziggo.nl.

M.Volkers

04-05-2017, 13:27:42


Kan iemand mij informatie geven over de kwartierstaat van de familie Smit.
http://www.warmenhuizeninoudefotos.nl/images/pdf/Kwartierstaat_Petrus_Adrianus_Smit.PDF

Annemieke Verhoogt

16-04-2017, 17:57:34


Onderwerp: familie Verhoogt Dorpstraat 1924-1929

Beste lezers,
Met plezier heb ik de website doorgebladerd op zoek naar meer informatie over de verblijfadressen van mijn opa, oma en vader.

Mijn grootvader Jan Verhoogt woonde met echtgenoot Anna Punt en mijn vader Frans in Warmenhuizen van 1926-1939. Zij woonden in 1929 in de Dorpstraat 58; dat zou toen bij het Buffelpad geweest moeten zijn. Tot mijn plezier trof ik nu op deze site een foto aan genomen op het Buffelpad ingestuurd door Otto Tesselaar. Lag langs de huidige snackbar van Moos/ de \' Evenaar\'.
http://www.warmenhuizeninoudefotos.nl/mensen.html.

Wie heeft er nog foto\'s van de woningen die er toen stonden op de dorpstraat op die plek?. De woning stond er nog rond 1963. We zijn er met mijn vader toen nog eens geweest.

Mijn opa was tussen 1930 en 1936 koster tuinman bij de RK Sint Ursulakerk; ik heb nog een foto van een processie uit 1932 en een foto van hem werkzaam in de pastorietuin met twee dienstbodes.

Voor 1929 woonden ze \"bij de boerderij van Dekker\", ook op de Dorpstraat. Weet iemand daar iets van? Heeft iemand nog foto\'s van de boerderij en de huizen erbij?

Ze verhuiden in 1934 naar de Burgerstraat 1; weet iemand of dat een huis was bij de wipbrug?

Ik heb op deze website vele prachtige foto\'s van de Dorpstraat gevonden. Maar kom er niet uit of de woningen van mijn grootouders er bij staan.

Alvast mijn dank voor het lezen van mijn topic en hoop op een reactie.

Met vriendelijke groet Annemieke:
Annemieke@verhoogt.net

Anneke

12-03-2017, 21:42:45


Hoi ciske ik ben een dochter van eef groot en ries van rijn leuk om het te zien groetjes anneke van rijn

Jet Quant, http://www.fysiotherapiehcmquant.nl

02-03-2017, 18:55:54


Ciske had het erg leuk gevonden als, ook na haar overlijden, "Warmenhuizenaren" met elkaar in contact zouden blijven staan via deze site om informatie uit te wisselen over foto's die te zien zijn op de website. Er zijn genoeg foto's waar nog niet iedereen met naam kan worden benoemd. Schroom niet een bericht achter te laten in het gastenboek!
Via het gastenboek kan toch aanvullende informatie aan elkaar worden doorgegeven. De website blijft in de lucht!

Tineke Zaadnoordijk

01-11-2016, 15:39:30


Heb ontzettend leuk email contact gehad met Ciske.
geschrokken van het overlijdens bericht.

Rineke

04-10-2016, 18:34:03


Ciske, wat een respectabel aantal foto's zijn dat geworden, prachtig!!
We hebben ondertussen al heel wat prettige uurtjes achter de pc beleefd met het op ons gemakkie struinen door Warmetuut.
Wat fijn, dat je neef Daan er voor zorgt, dat we kunnen blijven genieten;
reken maar dat we nog vaak even terug gaan komen op je site.
Dank je wel voor al dat moois!!

Wil Nugter

18-08-2016, 19:23:06


Ik zoek Leo Roozendaal uit Warmenhuizen. Was/is timmerman en werkte toen bij Ooievaar. Ik ken hem nog uit de jaren 80. Ben benieuwd of jullie hem kennen en weten waar hij is.
Jullie hebben een hele mooie website gemaakt.

sandra groot

25-07-2016, 18:32:36


Wat een prachtige siteheb je gemaakt. Om uren naar te kijken. Ook mijn voorouders komen uit Warmenhuizen Willem Groot 28-04-1830. Overleden in Castricum op 16-4-1900. Er staan meerdere mensen die Groot heten op je site, helaas herken ik geen van de namen. Maar van de 13 kinderen die Willem Groot met Jannetje Borst kreeg bleven er maar 3 leven, (waaronder mijn overgrootvader Cornelis, die naar HHW vertrok.) de rest overleed jonger dan 1 jaar. Wat een treurnis! Ik zou het zo leuk vinden als er nog een foto van de jonge Cornelis bestond.

Jim Smit

31-03-2016, 15:34:04


Hi Ciske,

Ik dacht dat je een bijlage kon toevoegen, maar die stuur ik nog wel via de e-mail. Bij de foto's van de sloten tevens een toevoeging. Het gaat om de vrouw die de geit melkt voor een WC aan de sloot. Dat is mijn grootmoeder Catharina Vlugt. De foto is genomen achter de boerderij van Th Vlugt aan de Dorpsstraat, tussen de boerderij van destijds Jaap Swan en het huis van Gutker.

Groet,

Jim

Jim Smit

31-03-2016, 15:25:51


Hi Ciske,

Alweer een tijd geleden dat we contact gehad hebben. Weet je nog? Ik heb je een enkele jaren geleden een cd toegestuurd met oude foto's en ansichten. Mijn complimenten voor je prachtige site! Ik heb bij de familiefoto's van Smit nog een toevoeging. Bij de oudste foto geef je als toelichting Fam. Smit. Je kunt dit aanvullen met Dirk Smit, zoon Cor, echtgenote Neel Tesselaar en dochter Sijtje (Lucia). Cor is een zoon uit zijn tweede huwelijk met Neel. Sijtje een dochter uit zijn eerste huwelijk met Maartje Blankendaal (zie tevens bijlage).

Dirk Smit

27-02-2016, 20:05:37


Goedenavond, ik heb een aanvulling, op de kermisfoto uit 1951 met o.a. Alie Smit staat : met haar man , dat is Nic Smit uit Waarland, Alie is mijn moeder, Nic mijn vader en ze leven allebei nog.Bijna 89 jaar allebei.
Groeten, Dirk Smit 't Zand

Trees

22-02-2016, 14:53:44


Hallo,
Ik bekeek de klassefoto van 1969 klas 2/3 Theresiaschhol en zag dat er nog wat ontbrak.
Re. naast Angel Pronk staat Ineke Mosch (gn Nannes).
Tussen Carla van Duin en Hennie Tesselaar staat Jos Smit.
Trees = Trees Tesselaar
De rij voor Trees Tesselaar (en re. van Aniek Dekker) zitten nog Annet Spaansen, Ineke Nolet en Ella Dekker.

Geweldig hoor deze site

Vr.gr. Tr. Tesselaar


Gerrie Smit

03-02-2016, 09:18:38


Welke boeken zijn er trouwens allemaal over Warmenhuizen, ik ben deze namelijk druk aan het sparen.

Tot nu toe hebben wij: Warmenhuizen zoals het was, Warmenhuizen in oude ansichten deel 1 t/m 3, een boek over de oude kerk, Warmenhuizen de bevrijdingsfeesten, 125 foto's van Warmenhuizen, Warmenhuizen 100 jaar waterschappen en ik heb een boekje langs oude dijken en daarin wordt ook Warmenhuizen genoemd.
Ook een gratis gastenboek? Klik hier
� 2017 Webhelpje.com